Mulțumesc, MagiCAMP!

20180429_095507

Povestea MagiCAMP a început pentru mine în luna decembrie, când l-am cunoscut pe Bogdan Ciuhat, care la acea vreme era managerul meu. Bogdan vorbea neîncetat şi cu o dragoste molipsitoare, despre nişte copii minunați, care luptă cu o boală cruntă şi nemiloasă, despre cum şi ce să facă să-i ajute cât mai mult, despre cum urma să plece prin țară să le ducă cadouri şi alimente, indiferent dacă vremea nu era de partea lui. Pe lângă toate acestea, Bogdan avea o adevărată sclipire în ochi de fiecare dată când povestea despre MagiCAMP. Aşadar într-o bună zi l-am intrebat ce înseamnă MagiCAMP şi bine am făcut pentru că datorită entuziasmului şi pasiunii lui, m-am înscris pe site-ul http://www.magicamp.ro, lucru care m-a făcut să fiu mai aproape de ceea ce avea să fie una dintre cele mai frumoase experiențe.
Norocul a fost de partea mea, deoarece am fost contactată de Ana, o minunăție de om, cu un zâmbet larg şi sănătos, care mi-a propus să fiu Moş Crăciun pentru unul dintre copiii din MagiCAMP.
Următorul proiect în care m-am implicat şi care mi-a adus în cale oameni minunați, precum Cosmin şi mama lui, doamna Liliana, este Magic Box. Magic Box este, asa cum îi spune şi numele, o cutie magică, care pentru unii dintre noi, veşnic nemulțumiți de ceea ce avem, nu ar însemna mai nimic, dar pentru doi oameni din această lume, reprezintă sursa de mâncare timp de o lună. Pe scurt, în fiecare lună, trimit un pachet, cu alimente de bază (ulei, zahăr, orez, dulciuri etc) acestei familii, formate dintr-o mamă şi un băiat, timid şi deştept, care de 14 ani luptă cu un cancer care i-a luat dreptul la fericire şi copilărie.
Am avut şansa să-i cunosc personal, să le văd bucuria, modestia şi dragostea pe care le transmit celor din jur, deşi viața nu le-a zâmbit de prea multe ori. Aceşti doi oameni mi-au pus zâmbete şi lacrimi pe față în acelaşi timp, numindu-mă domnişoara Magic.
MagiCAMP avea să-mi aducă din ce în ce mai multă căldură în suflet într-o zi de iarnă, când am întâlnit o mare parte dintre oamenii care lucrează zi de zi pentru fericirea oamenilor şi o mare parte dintre voluntari. Ideea întânirii a fost să ne cunoaştem şi să vorbim despre unul dintre cele mai frumoase proiecte, numit Tabăra MagiCAMP. Aveam să aflăm de la Melania Medeleanu, unul dintre fondatorii MagiCAMP, că în timpul verii, la Brăneşti, într-o casă de poveste, plină de magie şi culoare, se țin tabere pentru copii bolnavi de cancer, copii arşi şi copii care au pierdut pe cineva drag.
Tot atunci am aflat că acea casă magică, a fost construită datorită unui om care poate fi luat drept model de fiecare dintre noi, Vlad Voiculescu. Acest om este cel care în timpul studenției,  aducea din Austria în România citostatice pentru copii, a fost ministru al sănătății şi atât cât a avut şansa, a făcut schimbări în sistemul de sănătate, a cumpărat terenuri şi a construit o casă unde sute de copii bolnavi se bucură în fiecare vară de viață, iar toată atenția îi este îndreptată spre a face bine cât mai mult cu putință.
Tot la întâlnirea din acea seară, am aflat că în tabăra este nevoie de mulți voluntari, dar numai o parte dintre noi va avea şansa să fie acolo, să le fie copiilor alături.
Voluntarii veterani ne-au povestit despre emoțiile puternice pe care le-au trăit alături de copii, despre poveştile de viață pe care le-au auzit, despre zâmbetul pe care îl afişezi în fața celor mici şi lacrimile de tristețe atunci când pui capul pe pernă.
În seara aceea, în mine s-a născut una dintre cele mai mari dorințe ale mele, să merg în tabără, să ajut acei copii aşa cum ştiu eu mai bine, să fiu parte din povestea lor, să le transmit tot ceea ce am cultivat mai de preț în mine de-a lungul vieții şi mai presus de toate, să împart cu ei bucurie, dragoste şi afecțiune.
Aşadar la două luni după  ce am aflat despre tabără, m-am întâlnit cu Mihaela Călinoiu, Bogdan Ciuhat şi cu Florența Ilie aka doamna Polonic, cărora le-am povestit despre mine, despre dorința mea puternică de a ajuta copiii şi cât de onorată aş fi să mă aflu acolo.

La fel ca mine, alți 800 de voluntari din toată țara, s-au întâlnit cu aceşti oameni minunați pentru a le povesti despre ei. Din cei 800 de voluntari doar 200 aveau să fie aleşi pentru tabără, ceea ce făcea ca emoția şi nerăbdarea să fie din ce în ce mai mari.
Am aşteptat cu sufletul la gură, verificându-mi în fiecare zi mail-ul, asteptând un răspuns. Şi vestea a venit în prima zi a lunii mai, care brusc a devenit una dintre cele mai fericite zile din viața mea. La 8 dimineața citeam mail-ul prin care eram anunțată că sunt unul dintre voluntarii norocoşi. Îmi este foarte greu să redau în scris ce am simțit, câtă fericire a putut încăpea într-un singur om. În acea dimineață am râs, am țipat, am plâns, şi toate acestea cu multe bisuri.
În momentul acesta, când scriu, mai am doar 6 zile până când voi merge în tabără, unde voi petrece 7 zile, iar emoțiile mele cresc de la o zi la alta. Sunt nerăbdătoare, încântată, fericită, emoționată şi toate acestea pentru că abia aştept să fiu acolo, alături de copii, de voluntari, de întreaga echipă.
Mulțumesc, MagiCAMP pentru tot, pentru încredere, pentru şansa de a aduce zâmbete pe chipuri inocente, pentru lecțiile de viață, pentru experiențele care mă modelează ca om, pentru faptul că sunteți atât de minunați şi nu în ultimul rând pentru că luptați să trăim într-o lume mai bună.
Cei care citiți acest articol, nu ezitați să faceți fapte bune, oricât de mici ar părea, pot aduce zâmbet în inima celor din jur şi nimic nu este mai prețios pe lume decât fericirea pură de pe chipurilor oamenilor.

Un gând despre &8222;Mulțumesc, MagiCAMP!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s