Vă mulțumesc!

Am apărut pe lume în urmă cu 25 de ani dintr-o dragoste adevărată și am fost un copil foarte dorit. Încă dinainte să mă nasc, deși medicina nu era atât de avansată încât să afli dacă vei avea un baiat sau o fată, ai mei erau convinși că voi fie eu, Medeea. Nu știu dacă mă mint în legătură cu acestă măreață intuiție, pentru a mă simți flatată sau dacă e chiar așa, dar îmi place să-i cred pe cuvânt. Cert e că după ce am apărut în viața lor am devenit cel mai răsfațat copil, care avea dreptul să-și exprime întotdeauna punctul de vedere (le mulțumesc părinților mei că au procedat așa, m-au făcut să fiu încrezătoare în propriile forțe). Și pentru că aveam un ‘’cuvânt’’ de zis în problemele familie, am fost întrebată pe la vârsta de 4 ani,  dacă îmi doresc o soră sau un frate. Veșnica întrebare pe care o pun părinții copiilor la un moment dat, doar formal, fără a ține cont prea mult de răspunsul primit (veți vedea de ce am precizat asta). Obișnuită să fiu în centrul atenției, am perceput că dragostea părinților nu va mai fi doar pentru mine, ceea ce m-a speriat teribil și am refuzat categoric să împart dragostea  alor mei cu un alt copil. Așadar răspunsul meu a fost un mare  “NU” însoțit de multă tragedie.  Se pare că m-au ascultat și astfel mi-am dat seama pe la 12 ani că îmi doresc  și eu un frate, așa cum vedeam la alți copii. Un frate cu care să mă joc, pentru că dupa-amiezile în care eram pedepsită sau în care trebuia să stau în casă, erau plictisitoare. Cert e că am crescut mai mult singură, cu ale mele păpuși Barbie si cu tot felul de prieteni imaginari, datorită cărora mi-am dezvoltat talentul de orator, deoarece vorbeam non-stop cu ei.

Puținilor copii care s-au perindat prin copilăria mea, țin să le mulțumesc pentru toate amintirile. Primul ‘’copil’’ este verișoara mea de la Sibiu, Andra, care acum nu mai este chiar atât de copil, dar ea rămâne sora pe care n-am avut-o. Aveam o relație completă în copilărie, când ne vedeam, în primele zile, eram cele mai bune prietene, apoi ușor, ușor iesea egoismul fiecăreia la suprafața (ea fiind tot singură la parinți) și astfel în ultimele zile de stat împreună, ajungeam la partea noastră preferată, aceea în care ne trăgeam de păr.

Un alt copil minunat  care a fost pentru mine mai mult o păpușa decât un copil, deoarece a apărut pe lume când eu aveam deja 13 ani, este verisorul meu, Edmond aka Monduțu. El este persoana care  m-a făcut să devin responsabilă când este vorba de un copil, m-a făcut să fiu fericită și să mă bucur la fiecare scâncet pe care il făcea. Am petrecut foarte mult timp cu el și am memorat multe cuvinte pe care le spunea dorind să comunice cu mine, chiar dacă era atât de mic.  El a dat culoare cu adevărat copilăriei mele și începutului de adolescența.  Iar felul în care îmi spunea numele, a fost cel mai frumos mod de a fi numită si alintată vreodată “Pâteia’’.

Și pentru a fi fericită pe deplin și a nu uita cât de frumoasă și plină de inocența este copilăria, a apărut pe lume Maia, sora lui Monduțu, când eu am împlinit 19 ani. Maia, pe care o forța divină a înzestrat-o cu atâta înțelepciune și drăgălășenie, încât acum, deși are doar 5 ani, este un bun sfătuitor și un bun prieten,  cu care îmi face o plăcere imensă să împart simțiri și trăiri. Ochii ei, de un albastru ciel, luminați și jucăuși mă fac să zâmbesc de fiecare dată când mi-i amintesc. Miile de întrebări cu sens pe care mi le pune, mă uimesc de fiecare dată, dar sunt o adevărată provocare.

Monduțu și Maia sunt exact partenerii de joacă pe care nu i-am avut în copilărie, dar ne-am cunoscut mai târziu. Mi-au făcut adolescența mai frumoasă și continuă să facă asta, m-au făcut să mă bucur din nou de jocurile puerile, de poezile și cântecele de la școala, de desenele animate văzute la 6 dimineața, de lacrimile perfect rotunde care se varsă atât de frumos pe chipul copiilor, de spiritul Crăciunului în așteptarea Moșului, de sania cu zurgălăi, de zâmbetele și îmbrățișările cele mai sincere din lume.  208000_1961993206691_7505201_n10981656_1619238461630764_6810706580011781947_nmaia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s